Руските аналози на MS Office и iWork ще бъдат безплатни за училищата и колежите в Русия

Руската компания „Нови облачни технологии“ започна безплатното разпространение на пакета „МойОфис Образование“ в училищата, детските градини и в институциите за средно професионално образование. Cnews допълва, че пакетът включва МойОфис Текст, МойОфис Таблица и МойОфис Презентация.

Софтуерната компания „Нови облачни технологии“ официално обяви, че започва съвършено безплатната доставка на своя нов продукт „МойОфис Образование“ в руските учебни заведения. Според лиценза на офис пакета, срокът на използване на софтуера не е ограничен, а цената е равна на нула. Клиентите ще заплащат единствено цената на дисковете на което ще получи офис пакета. Тази цена е 900 рубли или $15,80 (29,21 лева), но тези дискове могат да се използват за инсталирането на офис пакета в цялото учебно заведение на неограничен брой компютри.

Производителят уточни, че при тези условия се предоставя единствено десктоп версията на продукта. И още, цената е нулева само за държавните и общинските учебни заведения, детски градини и професионални училища. Всички частни училища, както и вузовете ще купуват МойОфис по специална тарифа .

Пакетът „МойОфис Образование“ се състои от следните програми: „МойОфис Текст“ (текстов редактор), „МойОфис Таблица“ (електронна таблица) и „МойОфис Презентация“. МойОфис Текст работи с текстовите формати XODT, ODT, DOC, DOCX, RTF, TXT.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *