5 безплатни Gmail разширения за Chrome, които ще са ви от полза

Резултат с изображение за gmailGmail е една от най-използваните имейл услуги и за това разработчиците не спират да създават нови разширения за нея. Ако използвате мощната комбинация от Google Chrome и Gmail, има някои нови разширения, които може да разгледате.

 

Тяхната цел е да ни направят по-продуктивни, а удобството е, че можете да инсталирате разширения за Chrome на Opera или на който и да е друг Chrome-базиран браузър.

Handle: комбиниране на имейли със списъци за задачи и календар
Handle улеснява създаването на списък със задачи в инбокса. Можете да конвертирате всеки имейл в дадена задача, като напишете ‚T“ или като използвате мишката. Освен това Handle работи с вашия Google Calendar. Може да определяте крайни срокове, да планирате проектите си или да добавяте напомняния.

Rename Email: преименуване на Subject
Subject-а или темата на един имейл е нещо много важно и трябва да посочва точно за какво става въпрос в този имейл. Не всички обаче успяваме да се справим с тази задача. Хората често използват теми като „Важно“ или „Прочети това“, което не помага на никого да разбере за какво точно става дума в имейла и ако след време има нужда от този имейл, човек трудно ще може да го открие. В такива моменти идва на помощ „Rename Email“. Отворете имейла, който искате да преименувате и ще видите бутона „Rename Email“ в тулбара. Кликнете върху него, за да смените темата с нещо по-смислено за вас.

Simple Gmail Notes: за добавяне на лични бележки към всеки имейл
Това разширение отваря прозорец на Notes най-отгоре на всеки имейл. В него може да напишете лична бележка, а информацията ще се съхранява на Google Drive. Бележките се показват в инбокса като зелени етикети. Разбира се, това не е етикет и можете да видите цялата си бележка. Бележките няма да се показват на мобилното приложение Gmail и работят само на браузъри с инсталирано разширение Simple Gmail Notes.

SnipHero: търсене и прикрепяне на GIF файлове, YouTube и други медии без да напускате Gmail
Напускането на текущия прозорец е в ущърб на производителността ни. По тази причина Google стартира приложението за клавиатура gBoard, благодарение на което може да търсите в интернет без да напускате прозореца. SnipHero не е идеалната негова алтернатива за десктопа, но е стъпка в правилната посока.

 

Когато искате да прикачите медии, като например видеоклип от YouTube или GIF от Giphy, кликнете върху иконата SnipHero в „Compose“ прозореца. Изберете източника от тези които в момента се поддържат, това са YouTube, Amazon, Twitter, Giphy, както и някои други. Търсете в рамките на този източник, за да намерите това, което искате. Всичко се случва в рамките на вашия прозорец за ново съобщение.

Gmail Sender Icons: по-добри известия от уеб услуги
Ако сте активирали имейл известия за някоя от уеб услугите, които използвате, знаете до каква бъркотия в пощенската ви кутия може да доведе това. Всъщност, можете да пропуснете важно уведомление, само защото то е като игла в купа сено.

 

Gmail Sender Icons използва фавикони като допълнителен визуален инструмент. Фавиконите са малките лога, които виждате в лентата за URL адрес, когато посетите даден сайт. Когато получите съобщение от сайт ще виждате фавикон и името на сайта в темата на имейла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *