Facebook убиецът най-сетне е мъртъв след полицейско преследване

Полицията в щата Пенсилвания потвърди, че прочулия се в медиите като „Facebook убиецът“ Стивън Стивънс е мъртъв. След преследване по улиците на окръг Ери, той се е самоубил пред погледите на представителите на реда.

37-годишният негър бе в центъра на вниманието през последните няколко дни, след като застреля случаен минувач на улицата в град Кливланд, след което публикува случката в социалната мрежа.

Пак там Стивънс качи и видео, в което признава, че е убил поне дузина други жертви, по чието идентифициране полицията работи в момента. В поредица излияния във Facebook Стивънс обяснява как просто „му е прищракало“ и посочва проблеми като хазартни дългове и неуспешна връзка за причини за случилото се. Престъпникът е бил забелязан от бдителен гражданин малко преди 11 ч. местно време и е последвало полицейско преследване в продължение на три километра. Когато най-сетне доближили колата на Стивънс, полицаите видели как тя внезапно губи контрол, докато Стивънс извадил пистолет и се застрелял в главата.

Социалната мрежа обяви, че ще преразгледа политиката си за хостване на съдържание, след като видеото с убийството престоя почти два часа преди някой да се оплаче. За щастие, при инцидента няма пострадали полицейски служители, а случката отново ни дава повод да се замислим колко извратен може да бъде живота в епохата на феномени като социални медии и стрийминг на живо.

снимка: Полицейско управление, Кливланд

Източник: Kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *