Курсът на биткойна падна под $2000 след седмица на рязък ръст

На 27 май курсът на биткойна падна с над $600. Към 13:00 часа цената на един BTC във валутната борса Coinbase бе $1961 и продължи да пада. До този ден, курсът на биткойна в продължение на 5 месеца, непрекъснато растеше.

От началото на 2017 година до средата на месец май, курсът на криптовалутата нарасна над два пъти: към 20 май цената на биткойна прехвърли $2000 и продължи да расте до невероятните $2799 на 25 май. Именно тогава започна резкият спад.


Капитализацията на биткойна само за няколко дни намаля с над $10 милиарда – от $45 милиарда на 25 май на $31 милиарда към 27 май.

Финансовите експерти са на мнение, че ръстът на биткойна се дължи на това, че Япония още на 1 април официално призна криптовалутата за платежно средство. Веднага след това активността на трейдърите се увеличи: на 5 май валутната борса Kraken обяви, че търговете на криптовалути са нараснали с 25%.

Според информацията на борсата Poloniex, броят на биткойн транзакциите от началото на година до днес се е увеличил с 640%.

Според главния аналитик на Coinone, резкият скок в цената на криптовалутата се дължи и на големия брой операции от страна на малките трейдъри.

С признаването на Bitcoin за официално средство за разплащане, ценността на криптовалутата нарасна и нейната популярност рязко се повиши.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *