Сървърната технология на Destiny 2

След големия анонс на Destiny 2 този месец, разработчикът Bungie разкрива още детайли около шутъра относно онлайн сървърите, мрежата и очакваната РС версия.

В публикация в блога си отговорникът за мрежовата структура Мат Сийгър обясни „мрежовия модел“ на играта: „Всяко действие в Destiny 2 се приема от нашите сървъри. Това значи, че вие никога повече няма да страдате от миграция на хоста по време на нашествие и битка. За разлика от Destiny 1, където конзолите на играчите трябва да обявят хоста и през нашия център минават само данни за мисията и технически детайли„. Bungie обаче се въздържа от използването на термина „специализирани сървъри“ тъй като Destiny 2 използва хибриден метод – клиент-сървър, заедно с технологията P2P (точно като Destiny 1). Сийгър обясни: „Сървърът е отговорен за прогреса на сесията, докато всеки играч си е отговорен за своето собствено движение. Така потребителите усещат незабавната бързина при всеки ход и стрелба, независимо къде живеят и с кого избират да играят„.

Bungie обаче по никакъв начин не спестява пари от използването на P2P модела. Студиото е инвестирало много пари в новата сървърна технология, включително и облачни сървъри. Сийгър сподели: „Инженерството винаги ще включва известни компромиси, но като екип ние не съжаляваме за уникалната технология, която сме изградили за Destiny 2„. И въпреки че използваните методи позволяват на потребителите с персонални компютри да мамят по-лесно в играта, Bungie уверява, че екипът работи усилено, за да запълни всички дупки в сигурността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *