BlackBerry KEYone с рекорден брой предварителни поръчки

Ако не друго, BlackBerry ще си отиде от смартфон пазара с (относително) гордо вдигната глава, защото новият BlackBerry KEYone се радва на неочакван потребителски интерес.

Новината дойде от шефът на TCL Communication Стив Цистули, който в поредица от постове в Twitter разкри колко голямо е очакването към телефона, поне в родната на BlackBerry Канада.

По думите му, BlackBerry KEYone е поставил нов рекорд за предварителни поръчки на устройство с марката BlackBerry в най-големия местен оператор Rogers. Партньорството между двете компании датира още от 1999 г., когато Rogers бе първият оператор, предложил BlackBerry телефони. Към телекома са се обърнали и потребители от САЩ, които също са изразили интерес към модела. Там BlackBerry KEYone ще дебютира на 31 май.

Две са основните характеристики, които привличат вниманието на потенциалните нови собственици. Едната е физическата QWERTY клавиатура, която е сериозно подобрение спрямо плъзгащата се версия при BlackBerry Priv. Другата е дългият живот на батерията, който се дължи на ефективния Snapdragon 625 и солидната 3505mAh батерия.

BlackBerry KEYone струва 549 долара.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *